طريقة البيتزا بالصور والخطوات خطوة خطوة فى المنزل
احلى بيتزا من المنزل
المقادير :
1- كوب دقيق
2- ملعقة كبيرة خميرة فورية
3- ملعقة صغيرة سكر
4- 4 ملاعق زيت - 2 ملعقة خل
5- كوب لبن للعجن وان لم يوجد فكوب ماء
6 - 2 ملعقة كبيرة صلصة او كاتشب
7- زيتون اسود وزيتون اخضر
8- فلفل رومي الوان
9- جبن رومى
10- جبن موزريلا
11- لحم مفروم او بقايا لحم عندك (ممكن استبدال اللحم بالفراخ )
12-ملعقة صغيرة ملح
الطريقة :
- نضع في اناء اللبن (او الماء) مع السكر والملح والخميرة ونقلب
- ثم نضيف الدقيق و نضيف الزيت مع بعضهم
-نعجن حتى تصبح عجينة متماسكة ثم اضع العجين فى مكان دافئ نصف ساعة وهذا شكلها
-ثم اقسم العجين الى نصفين
-افرد قطعة فى صنيه البيتزا كما فى الصورة واضع فوقها الجبن الرومى وان لم تجدى ضعى جبنة موزريلا مبشوره
-ثم نضع باقى العجين على الجبنة و يتساوى فى الصينية
-نحضر شوكة واعمل بها ثقوب فى العجين كى لا ترتفع اثناء النضج(خطوه هامة جدا جدا)
-بعدين اخلط الصلة او الكاتشب مع الخل فى طبق
ثم اوزعها على وجه العجين
-ثم اضيف اللحمة (الفراخ) بعد تفتتيتها
-نقطع الزيتون الالوان والفلفل الالون ويوضع على الصنيه
-ثم الجبنة الموزريلا وغلجبنة الرومى وقليل من الكاتشب
-فى النهاية ندخلها فى فرن ساخن حتى يستوى العجين ( حوالي 10 دقائق) ممكن ان تختبريه بشوكة ثى نفتح الشوايه لنحمر الوجه قليلا وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق